Interessant:

Gerucht: Google werkt aan Android-gameconsole

nieuws 1 juli 2013 om 11:39

Volgens The Wall Street Journal werkt Google aan een gameconsole en een polshorloge, die allebei zouden draaien op de nieuwste Android Key Lime Pie-editie.

Google bracht nog niet veel consumentenhardware onder de eigen naam uit. Onder de Google Nexus-vlag verschenen enkele smartphones en tablets, maar die werden niet vervaardigd door Google zelf. Meest recentelijk verschenen in de Nexus-serie de Nexus 4 (smartphone, vervaardigd door LG), de Nexus 7 (tablet, vervaardigd door Asus) en de Nexus 10 (tablet, vervaardigd door Samsung). Google ontwikkelde wel zelf de Google Chromebook Pixel. Daarnaast brengt het dit jaar samen met zusterbedrijf Motorola de Moto X smartphone op de markt.

Met nieuwe eigen hardware wil Google het succes van Android nog verder uitbouwen: Android werd in 2008 gelanceerd en momenteel draait wereldwijd 75 procent van de smartphones en 57 procent van de tablets op Android. Google zou naast de ontwikkeling van de hardware tegelijkertijd werken aan de nieuwste Android-versie, waarschijnlijk Android 5.0 Key Lime Pie.

Naar verluidt wordt Android Key Lime beter geschikt voor goedkopere (minder krachtige) smartphones, waardoor Google het aandeel Android-smartphones in opkomende landen nog wat verder hoopt op te voeren. Daarnaast zou Google fabrikanten een grotere vrijheid willen geven bij het gebruik van Key Lime Pie: de software zou ook mogen worden toegepast op andere apparaten dan smartphones en tablets, bijvoorbeeld laptops of horloges. Vooralsnog is het echter wachten op de officiele release.

Wall Street Journal