Interessant:

Robuuste Nautiz X1 smartphone naar Nederland

nieuws 23 mei 2013 om 08:54

De Nautiz X1, een robuuste smartphone van de Handheld Group uit Zweden, komt naar Nederland. Het toestel is waterdicht, stofvrij en schokbestendig.

De Nautiz X1 heeft een IP67-certificering en voldoet aan de strenge militaire eisen MIL-STD-810G. De IP67-certificering garandeert dat de smartphone volledig bestand is tegen stof en zand en dat hij  30 minuten onderwater gedompeld kan worden tot een diepte van 1 meter. De militaire 810G standaard betekent dat de smartphone bestand is tegen vocht, trillingen en een hoogte van maximaal 4572 meter. De Nautiz X1 is bestand tegen vallen: het is getest op 26 (!) keer vallen van een hoogte van 1,22 meter. Daarnaast is de robuuste smartphone ook bestand tegen extreme temperaturen: van -30 °C tot 60 °C zal de smartphone optimaal blijven werken.

De Nautiz X1 heeft een 4-inch WVGA (800 x 480 pixels) touchdisplay, draait op een 1GHz dual-core processor met 512MB RAM en wordt geleverd met 2GB ingebouwd geheugen. Het toestel biedt betrouwbare spraak- en dataoverdracht met hoge snelheid over GSM- of CDMA-netwerken en kan worden aangesloten op 802.11 b/g/n WiFi-netwerken. De telefoon beschikt ook over Bluetooth, GPS en een 5-megapixel camera en wordt geleverd met het enigszins verouderde Android 4.0 Ice Cream Sandwich of het écht hopeloos verouderde Windows Embedded Handheld 6.5 besturingssysteem. 

"De Nautiz X1 is de meest robuuste smartphone ooit, ideaal voor zowel de professional als de outdoorliefhebber", zegt Joost ter Stege, Sales director bij Empoly B.V., dat het toestel distribueert. "De Nautiz X1 heeft het formaat en de specificaties van een gemiddelde smartphone, maar dit is geen standaard smartphone. De Nautiz X1 biedt de betrouwbaarheid en stevigheid van een robuuste computer".

De Nautiz X1 is leverbaar vanaf 1 juni voor een adviesverkoopprijs van € 699,-. Andere recente robuuste smartphones zijn de Sony Xperia Z en de Samsung Galaxy Xcover 2.

Nautiz X1
Nautiz X1

portablegear.nl