Interessant:

BlackBerry Q10 uitgevoerd in goud

nieuws 8 mei 2013 om 13:19

Het Britse luxemerk Goldgenie (dat is gespecialiseerd in het vergulden van gadgets) heeft in Groot-Brittannië een gouden editie van de BlackBerry Q10 - ter waarde van ongeveer 1.800 euro - op de markt gebracht.

Goldgenie's speciale uitvoering van de BlackBerry Q10 is voorzien van een 24-karaats gouden rand en van een 24-karaats element onder het toetsenbord. Daarnaast komt dit gouden model in een speciale luxe houten doos. De specificaties zijn verder hetzelfde gebleven als van de originele Q10. Het toestel heeft een 3,1-inch touchscreen én een volledig qwerty-toetsenbord. Het vertrouwde BlackBerry-touchpad is echter verdwenen.

De Q10 is verder voorzien van een dual-core processor en 2GB RAM, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een microSD-kaartslot, WiFi, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA, 4G/LTE, aGPS en NFC. BlackBerry Messenger 6 is voorgeinstalleerd. Het toestel draait op BlackBerry 10, waarmee je de beschikking krijgt over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van al je berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt beeld wordt vastlegt, zodat je de optimale foto maakt). 

De originele BlackBerry Q10 (die nog in Nederland moet verschijnen) komt in het wit of zwart. De Q10 werd begin dit jaar tegelijkertijd geintroduceerd met de BlackBerry Z10, die al wel in Nederland te koop is.

Goldgenie: gouden BlackBerry Q10
Goldgenie: gouden BlackBerry Q10

Goldgenie