Interessant:

Apple viert 10de verjaardag iTunes

nieuws 28 april 2013 om 13:51

Apple viert vandaag de 10de verjaardag van iTunes: de iTunes Music Store werd in 2003 geintroduceerd en bereikte eind dat jaar al de mijlpaal van 25 miljoen gedownloade liedjes.

In 2004 werd de iTunes Music Store ook geopend in Nederland. Apple's digitale muziekwinkel was één van de eerste legale alternatieven voor illegale diensten als KaZaa en Napster. Met de komst van de iPhone werd de iTunes Music Store uitgebreid met de iTunes App Store - waaruit inmiddels al meer dan 40 miljard apps zijn gedownload. De teller van het aantal verkochte liedjes via iTunes staat inmiddels op 25 miljard.

iTunes is sinds april 2008 de grootste retailer van muziek in de Verenigde Staten. Volgens onderzoek neemt iTunes 63 procent van de Amerikaanse betaalde muziekmarkt voor haar rekening (gevolgd door concurrent Amazon met 22 procent).

Eind 2012 werd tegelijkertijd met de introductie van de iPhone 5 het vernieuwde iTunes 11 (met een strakker design en een uitgebreidere albumweergave) geintroduceerd. Niet alles in iTunes verandert echter in goud: in versie 11 werd snel weer een eind gemaakt aan de Ping-functionaliteit, een mislukte sociale netwerkfunctie in iTunes.

iTunes 11
iTunes 11

PC Mag