Interessant:

iTunes vandaag ook in Nederland van start

nieuws 26 oktober 2004 om 22:13

Apple is vandaag in alle stilte van start gegaan met een Europese versie van haar iTunes Music Store. Daardoor beschikken muziekliefhebbers in onder andere BelgiŽ, ItaliŽ, Luxemburg, Nederland, Portugal en Spanje nu ook over iTunes.

De iTunes Music Store biedt revolutionaire voorzieningen als iMix om afspeellijsten te publiceren, naadloze integratie met de iPod en ongekende rechten voor het gebruik van de aangeschafte muziek. Daarmee is de iTunes Music Store voor Mac- en pc-gebruikers de eenvoudigste manier om on line muziek te ontdekken, aan te schaffen en te downloaden. Apple maakt vandaag tevens bekend dat de iTunes Music Store in november ook in Canada wordt geÔntroduceerd.

ďWe zijn erg blij dat de iTunes Music Store nu ook voor muziekliefhebbers in Europa beschikbaar is. Met deze uitbreiding bereiken we gebruikers in bijna 70 procent van de muziekmarkt wereldwijdĒ, aldus Eddy Cue, Vice President Applications van Apple. "Met meer dan 150 miljoen downloads en een marktaandeel van meer dan 70 procent in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is iTunes de grootste muziekdownloadservice ter wereld."

De iTunes Music Store voor de EU bevat 700.000 nummers van de vier grote platenmaatschappijen en van meer dan 100 onafhankelijke platenlabels. Daarnaast bevat de Music Store exclusieve nummers van talloze wereldberoemde artiesten, zoals Anastacia, Marc Anthony, Andrea Bocelli, Black Eyed Peas, Destinyís Child, Duran Duran, Keane, Bob Marley, George Michael, Gianni Morandi, Nas, La Oreja de Van Gogh, Laura Pausini, The Prodigy, Gwen Stefani, Travis en Zucchero.

De iTunes Music Store voor de EU biedt verder de exclusieve iTunes Originals-serie met studio-opnamen, met exclusieve opnamen en interviews met LL Cool J, Jack Johnson, PJ Harvey en Sting.

Apple