Interessant:

Apple App Store: 50 miljard gedownloade apps

nieuws 17 mei 2013 om 10:01

Apple heeft bekendgemaakt dat er inmiddels meer dan 50 miljard apps zijn gedownload uit de Apple App Store. De App Store ging vijf jaar geleden, in 2008, van start.

Volgens Apple zijn er inmiddels meer dan 850.000 apps beschikbaar in de Apple App Store. Apple zou in totaal inmiddels 9 miljard dollar aan royalties aan app-ontwikkelaars hebben uitgekeerd. Bijzonder aan het aantal van 50 miljard downloads is dat het hier gaat om zogenaamde first-time downloads: update of re-downloads zijn niet meegerekend.

Afgelopen januari bereikte Apple reeds de 40 miljard downloads, waarvan de helft in 2012 werd gedownload - het aantal gedownloade apps loopt de laatste tijd opmerkelijk snel op. Uit onderzoek van marktanalist Canalys bleek dat in het eerste kwartaal van 2013 13,4 miljard apps werden gedownload - waarvan Apple (iOS) en Google (Android) de meeste voor hun rekening namen.

In februari van dit jaar maakte Apple eerder bekend dat er uit de iTunes Music Store (die in april haar 10de verjaardag vierde) meer dan 25 miljard liedjes zijn gedownload.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Apple