Interessant:

Gerucht: BlackBerry U10-tablet op komst

nieuws 3 april 2013 om 16:17

Op internet is een roadmap uitgelekt met daarop een overzicht van mogelijke toekomstige BlackBerry 10-producten, waaronder de BlackBerry U10-tablet.

Op de roadmap - waarvan overigens onduidelijk is of het wel een officiŽle roadmap is - zijn naast de BlackBerry U10-tablet nog enkele nieuwe BlackBerry 10-toestellen te zien: de BlackBerry B10 L* (een phablet met een zeer groot display) en de BlackBerry R10 (die net als de BlackBerry Q10 een toetsenbord lijkt te hebben).

Het is niet onwaarschijnlijk dat BlackBerry op termijn een nieuwe tablet introduceert, want BlackBerry's enige tablet (de BlackBerry PlayBook) stamt alweer uit 2010. De enige BlackBerry 10-producten die tot nu toe bevestigd zijn, zijn de†BlackBerry Q10†en de BlackBerry Z10. BlackBerry beweert dat van de Z10 al meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Het nieuwe BlackBerry 10 OS beschikt over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privť en werk gescheiden te houden), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt wordt vastgelegd, zodat je de optimale foto neemt).†

Gerucht: BlackBerry U10-tablet op komst (via twitter.com/BB10Leaks)
Gerucht: BlackBerry U10-tablet op komst (via twitter.com/BB10Leaks)

N4BB