Interessant:

Apple promoot games zonder microtransacties in App Store

nieuws 13 februari 2015 om 11:25

Apple heeft op de voorpagina van de Britse en Amerikaanse App Stores een nieuwe 'Pay Once & Play'-sectie geintroduceerd. Hierin worden games zonder in-aankopen gepromoot.

De sectie is georganiseerd in de subsecties Recent Releases, Blockbuster Games, en App Store Originals. Onder meer de games Thomas Was Alone, Minecraft: Pocket Edition, Bastion, Cut the Rope en Grand Theft Auto: San Andreas zijn te vinden in de 'Pay Once & Play'-sectie.

Apple heeft de laatste tijd veel klachten gekregen omdat games met in-app kopen als 'gratis' in de App Store werden aangeboden, wat soms resulteerde in torenhoge rekeningen. Freemium (games met microtransacties) worden daarom nu al op een andere wijze in de App Store getoond, zodat duidelijk is dat ze niet daadwerkelijk gratis zijn. Met een speciaal label worden IAP's (In App Purchases) aankopen aangeven en de downloadtoets voor freemium-apps is gewijzigd van "Free" naar "Get".

Google sloot vorig jaar een overeenkomst met de Europese Unie waarin staat dat games met in-app kopen niet langer meer als 'gratis' games in de app stores mogen worden aangeboden. Apple sprak toen nog alleen de vage belofte uit in de toekomst naar "de problemen te kijken".

Play Once & Play games in Apple App Store
Play Once & Play games in Apple App Store

MacStories