Interessant:

Samsung Chromebook in Nederland

nieuws 19 maart 2013 om 09:44

Samsung introduceert in Nederland een nieuwe Chromebook onder de eenvoudige naam 'Samsung Chromebook'. Dit Chrome OS-netbook heeft een 11,6-inch HD display en een accuduur van zes uur.

De nieuwe Samsung Chromebook met Google's Chrome OS is zeer geschikt om overal mee naar toe te nemen, want hij weegt minder dan 1,13 kilo en is 2,5 centimeter dun. De laptop heeft ondanks zijn compacte formaat wel een full-size toetsenbord, zodat je efficiŽnt kunt werken. Het 11,6-inch HD-screen (resolutie: 1.366 x 768, helderheid: 200nit) is uitermate geschikt voor het doornemen van werk- of studiegerelateerde documenten, het bekijken van foto's en video's, en het voeren van levendige gesprekken via de ingebouwde webcam.

Zodra de Samsung Chromebook volledig is uitgeschakeld, is de laptop binnen tien seconden klaar voor gebruik. Vanuit de slaapstand bedraagt de opstarttijd slechts een seconde. Dankzij de 16GB SSD schijf en 2GB RAM zijn er mogelijkheden om snel een update te posten op Facebook of Twitter, video's te bekijken, foto's door te nemen of een document erbij te pakken.†Door middel van Google Drive is het verder mogelijk om alle content veilig op te slaan in de cloud. De Chromebook heeft tot slot ingebouwde beveiligingsfuncties, zodat je laptop beschermd is tegen virussen, trojans en andere malware.†

Samsung Chromebook (2013)
Samsung Chromebook (2013)

"Wij zien veel kansen voor de Chromebook in de educatiemarkt", vertelt Erik Swart, B2B Director bij Samsung Nederland. "Ons nieuwe Chromebook voldoet aan de eisen die in het onderwijs gesteld worden, zoals een grote betrouwbaarheid, eenvoudig beheer en lagere gebruikskosten dan traditionele laptops. Met de Chromebook hebben scholieren en studenten een laptop in handen die alles biedt wat zij nodig hebben. Samsung is voor de educatiemarkt een strategische samenwerking aangegaan met de Iddink Groep, een leidende organisatie in de markt van educatieve dienstverlening, om de scholen en studenten optimaal te kunnen bedienen."

De Samsung Chromebook†is vanaf 19 maart in Nederland beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van Ä 299,-. Eerder bracht Samsung in Nederland de Samsung Chromebook Series 5 uit.

portablegear.nl