Interessant:

Samsung Chromebook Series 5 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Samsung Chromebook Series 5 1 Foto Samsung Chromebook Series 5 2 Foto Samsung Chromebook Series 5 3 Foto Samsung Chromebook Series 5 4 Foto Samsung Chromebook Series 5 5

Inleiding

De Samsung Chromebook Series 5 (500C) is het eerste netbook met Google's Chrome OS. Snelheid is een van de sleutelwoorden voor Chrome OS. Waar de gemiddelde notebook in 45 seconden opstart, doet de Chromebook Series 5 hier slechts 10 seconden over. En als deze 12,1-inch notebook in de slaapstand staat, kun je binnen een seconde aan de slag. Een ander belangrijk aspect van het Chrome OS is de opslag van data in de online 'cloud', zodat je er overal toegang hebt. Daarnaast is de Chromebook Series ook voorzien van een 16GB Solid State Drive. Dankzij een gewicht van slechts 1,45 kg, een slanke body van 2 cm en een accuduur van 8,5 uur is het prettig de Chromebook Series 5 mee op reis te nemen. De Samsung Chromebook Series 5 is afgewerkt in het zwart en wit en beschikt verder over WiFi, een HD-webcam, een Intel Atom N570-processor, 2 USB-poorten, een 4-in-1-cardreader een SIM-kaartslot voor en een (optionele) 3G-module. Een VGA-adapter voor verbinding met een tweede monitor of televisie is eveneens optioneel.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Chromebook Series 5 is een Chrome-netbook met een gewicht van 1.3 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 29,40 x 22,00 x 2,00 centimeter. De Samsung Chromebook Series 5 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Hardware

De Samsung Chromebook Series 5 draait op een 2 GHz Intel Atom N570 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het DDR3 SDRAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 12,1\" scherm is 1280 x 800 pixels. Het scherm wordt aangestuurd door een Intel GMA 3150 grafische chip. Met de ingebouwde webcam kan je de Chromebook Series 5 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 2 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 4-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Chromebook Series 5 in- en uitgangen voor internet, audio en VGA. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Samsung aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Samsung Chromebook Series 5 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Samsung Chromebook Series 5 draait op Chrome OS. Chrome OS is het besturingssysteem van Google dat speciaal is ontwikkeld voor het gebruik op (lichtgewicht) notebooks. Het besturingssysteem is in feite een verdere uitontwikkeling van de Chrome-browser. Applicaties voor Chrome OS zijn te downloaden in de Chrome Web Store. In deze Store vind je een speciale Chrome-versie van de populaire game Angry Birds. Deze game is overigens ook te spelen in de Chrome-browser.

Prijzen en beoordelingen Samsung Chromebook Series 5

Van de Samsung Chromebook Series 5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Chromebook Series 5 is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,7. Lees in het Samsung Chromebook Series 5 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Chromebook Series 5

Algemeen
ProductSamsung Chromebook Series 5
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht1300 gram
Afmetingen294,0 x 220,0 x 20,0 mm