Interessant:

Samsung Chromebook review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Samsung Chromebook 1 Foto Samsung Chromebook 2 Foto Samsung Chromebook 3 Foto Samsung Chromebook 4 Foto Samsung Chromebook 5 Foto Samsung Chromebook 6

Inleiding

De Samsung Chromebook (XE303C12) is een 11,6-inch netbook met Google's Chrome OS-besturingssysteem. Dit besturingssysteem is grotendeels alleen online te gebruiken; de Chromebook ondersteunt daartoe WiFi.†Door ingebouwde security ben je beschermd tegen virussen en malware. Handige apps maken je leven makkelijker en via de Cloud (Google Drive) is het mogelijk om een back-up te maken van al je bestanden.†De Samsung Chromebook is binnen 10 seconden opgestart en direct uit de slaapstand te gebruiken. Dit Chrome-netbook†is opmerkelijk dun (20,3 millimeter) en licht (1,13 kilogram), zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Samsung en Google beloven dat de Chromebook tot 6 uur mee op 1 batterijlading. Tot slot beschikt de Chromebook over 1 USB 3.0-aansluiting, een 3-in-1-cardreader†(SD, SDHC, SDXC), een webcam en 16GB geheugen.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Chromebook is een 11,6-inch Chromebook met een gewicht van 1,1 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 29,0 x 20,9 x 1,7 centimeter. De Samsung Chromebook is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Hardware

De Samsung Chromebook draait op een 1.7 GHz Samsung Exynos 5250 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het DDR3 RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 11,6\"-TFT-scherm is 1366 x 768 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Chromebook ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 3-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Chromebook in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Samsung aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Samsung Chromebook kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Samsung Chromebook draait op Chrome OS. Chrome OS is het besturingssysteem van Google dat speciaal is ontwikkeld voor het gebruik op (lichtgewicht) notebooks. Het besturingssysteem is in feite een verdere uitontwikkeling van de Chrome-browser. Applicaties voor Chrome OS zijn te downloaden in de Chrome Web Store. In deze Store vind je een speciale Chrome-versie van de populaire game Angry Birds. Deze game is overigens ook te spelen in de Chrome-browser.

Prijzen en beoordelingen Samsung Chromebook

Van de Samsung Chromebook staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Chromebook beschikbaar.

Specificaties Samsung Chromebook

Algemeen
ProductSamsung Chromebook
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht1100 gram
Afmetingen290,0 x 209,0 x 17,0 mm