Interessant:

Begraafplaats krijgt WiFi-ondersteuning

nieuws 20 maart 2013 om 08:36

Een begraafplaats in het Spaanse Granada is sinds kort uitgerust met een WiFi-zone die gratis toegankelijk is de bezoekers van een begrafenis of crematie.

De bezoekers van de begraafplaats kunnen dankzij de WiFi-zone voortaan surfen op hun smartphones, tablets en laptops. De WiFi-zone op een begraafplaats is een primeur in Spanje. De begraafplaats zegt de service op verzoek van bezoekers te hebben geinstalleerd en hoopt ermee "de pijn van het verlies te verzachten'. De WiFi-support moet overigens ook het telefoonverkeer op de begraafplaats verbeteren, want door technische problemen was dat vaak onmogelijk.

De WiFi-service is voor iedereen op de begraafplaats toegankelijk en er is geen wachtwoord voor benodigd. Bij de ingang van de begraafplaats hangt een poster die mensen erop wijst dat zij een WiFi-zone betreden.

Bij begrafenissen worden vaak mobieltjes meegeven: in 2005 gaven al steeds meer Ieren aan met hun mobiele telefoon begraven te willen worden. Begraven worden met een mobieltje levert echter problemen op: de batterijen zijn namelijk schadelijk voor het milieu. Daarnaast schrokken bezoekers van een Belgische begrafenis in 2003 zich rot toen in de grafkist een mobiele telefoon afging. Crematoria in Nederland willen wegens ontploffingsgevaar liever dat overledenen niet meer met een mobieltje worden gecremeerd.

Uitvaartvlaanderen