Interessant:

Samsung Galaxy S4: opvallendste accessoires

nieuws 18 maart 2013 om 10:16

Tegelijkertijd met de introductie van de Samsung Galaxy S4 heeft Samsung verschillende bijzondere accessoires voor het toestel aangekondigd. PortableGear zet de opvallendste op een rij.

De Samsung Galaxy Galaxy S4 (i9500) is Samsungs vlaggenschipmodel-smartphone voor 2013. Het toestel draait op Android 4.2 Jelly Bean en beschikt over een 5-inch Full HD SuperAMOLED-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 3), een quad-core processor en een 13-megapixel camera. Daarnaast ondersteunt de Galaxy S4 onder meer NFC, 4G/LTE en infrarood. Verder biedt Samsungs vierde Galaxy-model bijzondere functionaliteiten zoals 'Samsung Smart Pause': hiermee wordt het scherm automatisch gepauzeerd als je er even van wegkijkt.

Tegelijkertijd met de Galaxy S4 heeft Samsung een serie nieuwe accessoires onthuld. Sommige van deze accessoires zijn ook te gebruiken voor andere Android-smartphones. PortableGear zet de vier opvallendste accessoires (de Samsung Game Pad, de Wireless Charging Pad / Cover, de Body Scale en kleurrijke Flip Covers) op een rij.

Samsung Game Pad

De Samsung Game Pad is een accessoire waarmee je de Galaxy S4 verandert in een gamehandheld. De Game Pad is een opzetstuk met geoptimaliseerde gametoetsen (twee analoge joysticks, schoudertoetsen en vier actietoetsen), die via Bluetooth-pairing contact maakt met je Galaxy S4. De Game Pad heeft ook een afstandsbedieningsfunctie, zodat je games vanaf je Galaxy S4 direct op je televisie kan spelen. Opmerkelijk is dat Samsung meldt dat de Game Pad beschikbaar is voor toestellen "tussen 4-inch en 6,3-inch"; dit suggereert dat Samsung met een 6,3-inch smartphone op de markt komt (mogelijk de Galaxy Note 3).

Samsung Game Pad
Samsung Game Pad

Samsung Wireless Charging Pad / Cover

De Samsung Wireless Charging Pad / Cover is, zoals de naam al doet vermoeden, een draadloze oplader die ook dient als een beschermlaag voor als je Galaxy S4 op tafel ligt. Deze pad / cover is uiteraard groot genoeg om de Galaxy S4 volledig te bedekken.

Samsung Wireless Charging Pad / Cover
Samsung Wireless Charging Pad / Cover

Samsung Body Scale

De Samsung Galaxy S4 wordt geleverd met nieuwe 'S Health'-software die via sensoren jouw fysieke gesteldheid, de omgeving waarin je je bevindt á(zoals de temperatuur en vochtigheidsgraad) en andere zaken die je gezondheid kunnen be´nvloeden, registreert. Ook kun je voortaan met je smartphone je gezondheidsstatus checken door een eetdagboek, work-out schema's of een slaapmonitor te gebruiken. Complementair aan deze software introduceert Samsung de 'Body Scale', een draadloze weegschaal voor de Galaxy S4. De Body Scale stuurt je gewicht draadloos via Bluetooth naar de S4. Verder ondersteunt deze draadloze weegschaal de profielen van maximaal 7 gebruikers. Je gewichtgeschiedenis wordt bijgehouden via de S Health 2.0-app.

Samsung Body Scale
Samsung Body Scale

Samsung Flip Cover

Voor de Galaxy S4 komen natuurlijk ook weer de nodige beschermhoesjes beschikbaar. Naast een 'S View Cover' (een flip-cover met een gedeeltelijke opening voor het scherm), de klassieke pouch (lederen opbergetui), de 'Protective Cover+' (robuuste plastic cover) komt Samsung wederom met een kleurrijke serie flip-covers. Deze speciaal voor de Galaxy S4 ontworpen flip-covers komen beschikbaar in het blauw, groen, geel, oranje, roze, wit of zwart.

Samsung Galaxy S4 Flip Cover
Samsung Galaxy S4 Flip Cover

Samsung