Interessant:

Polaroid toont Junior-tablet voor kinderen

nieuws 7 januari 2013 om 09:43

Polaroid introduceert op de CES 2013 de Junior, een 7-inch Android 4.0-tablet voor kinderen. Echt handig is de naam niet, want er is ook al een lijn zonnebrillen voor jongeren onder de naam Polaroid Junior.

Naast een 7-inch multi-touch display en Android 4.0†beschikt de Polaroid Junior over 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), 512MB DDR3 RAM, een 1GHz Cortex A8-processor, WiFi en een 2-megapixel camera aan de achterzijde. De tablet wordt geleverd met kindervriendelijke apps als Kids Cam, Music Studio en Draw. Ook voorgeinstalleerd is Kids Vids, een app waarmee kinderen veilig (gefilterde) video's kunnen streamen. Middels de Free Play-app kunnen kinderen apps/games downloaden in de kindvriendelijke App Shop.

De Polaroid Junior heeft brede randen ter bescherming en is ook voorzien van een display-lock, waarmee zowel het display als de toetsen kunnen worden geblokkeerd, zodat ook heel jonge kinderen zonder probemen kunnen genieten van video's of interactive boeken. De Junior wordt geleverd met een selectie interactive kinderenboeken van onder meer Dr. Seuss.

De Polaroid Junior kost 149 dollar en komt in eerste instantie waarschijnlijk in de Verenigde Staten op de markt. Het is nog niet bekend of de tablet ook naar Nederland en BelgiŽ komt. Andere fabrikanten brachten eerder kindvriendelijke tablets op de markt met de Archos Arnova ChildPad, de LG Kidspad, de dServe Kidz Tablet†en de Kurio Telekids Tablet.

Polaroid Junior
Polaroid Junior

BusinessWire