Interessant:

Telekids Kurio Tablet: Speelgoed van het jaar 2012

nieuws 17 december 2012 om 12:55

De 7-inch Kurio Kindertablet van Telekids is verkozen tot Speelgoed van het jaar 2012 in de categorie voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

De 7-inch Telekids Kurio-tablet is een Android-tablet die is ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er zijn 8 (kinder)profielen in te stellen. Middels  een ouderlijk toezichtsfilter zijn 460.000.000 websites in kaart gebracht. Voor elk kinderprofiel kan bepaald worden welke sites en applicaties bezocht kunnen worden en voor hoe lang. De tablet wordt geleverd met een beschermhoes.

De Kurio-tablet draait op Android 4.0 en beschikt verder over 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een VGA-webcam, een 2,1-megapixel camera, WiFi en HDMI-out. Dankzij de Telekids-app kun je alle Telekids uitzendingen terugkijken op de Telekids-uitvoering van de Kurio-tablet. Verder vind je op de tablet veel voorgeinstalleerde games (complete versies!), zoals Angry Birds, Cut the Rope, Doodle Jump, Fruit Ninja, World of Goo en Where's My Water

De jury van Speelgoed van het jaar schrijft over de tablet: "De Kurio 7 Kindertablet heeft een leuke vormgeving die helemaal bij de kinderwereld past: het heeft een stoer 'angry bird' uiterlijk. Voor ieder kind kan een eigen profiel aangemaakt worden. Heel handig: alle type apps kunnen er op gespeeld worden. Deze tablet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding".

De  7-inch Kurio Telekids Tablet heeft een adviesprijs van 189,99. De tablet is ook als regulier model (zonder Telekids-franchise) te koop.

7-inch Kurio Telekids Tablet
7-inch Kurio Telekids Tablet

Speelgoedvanhetjaar.nl