Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm7,0" (133 ppi)
CameraNee
Foto Archos Arnova ChildPad 1 Foto Archos Arnova ChildPad 2 Foto Archos Arnova ChildPad 3 Foto Archos Arnova ChildPad 4 Foto Archos Arnova ChildPad 5 Foto Archos Arnova ChildPad 6 Foto Archos Arnova ChildPad 7 Foto Archos Arnova ChildPad 8

Inleiding

De Archos Arnova ChildPad is een 7-inch Android 4.0-tablet (met een resistive of capacitive touchscreen), die geoptimaliseerd is voor kinderen.†Kindvriendelijke functies van de ChildPad zijn onder andere toegang tot de Kids App Store van AppsLib (de Android Market wordt niet ondersteund), die veertien categorieŽn speciaal voor kinderen biedt. In deze app store heb je de keuze uit honderden games, entertainment, communicatie, multimedia, boeken, strips, sport en nog veel meer. Met de†'Mobile Parental Filter' kunnen ouders er voor zorgen dat kinderen alleen toegang hebben tot de gewenste software.†Daarnaast heeft Archos de Arnova ChildPad voorzien van een kindvriendelijke interface met gekleurde iconen. Op het beginscherm heb je direct toegang tot games, leer- en entertainment-apps, zoals puzzels, en de 28 top-apps voor kinderen. Onder andere de spelletjes Angry Birds, Pig Rush en Flight Frenzy zijn vooraf geÔnstalleerd. Ook aan de animatiefilm†Alvin & The Chipmunks 3 gerelateerde content is voorgeÔnstalleerd.†Dankzij WiFi en de VGA-webcam behoort videochatten met de ChildPad eveneens†tot de mogelijkheden. De Archos ChildPad biedt verder Flash 11-support, een 1GHz-processor en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD).

Apparaat & afmetingen

De Archos Arnova ChildPad is een voor kinderen geoptimaliseerde tablet met een gewicht van 380 gram. De afmetingen van het tablet zijn 22,30 x 14,20 x 1,20 centimeter. De Archos Arnova ChildPad is verkrijgbaar in de kleuren wit en blauw.

Hardware

De Archos Arnova ChildPad draait op een 1 GHz ARM Cortex A8 processor en heeft een intern geheugen van 4 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\" scherm is 800 x 480 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Arnova ChildPad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Arnova ChildPad in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos Arnova ChildPad kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos Arnova ChildPad draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Archos Arnova ChildPad

Van de Archos Arnova ChildPad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Archos Arnova ChildPad is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,5. Lees in het Archos Arnova ChildPad testoverzicht de testen

Specificaties Archos Arnova ChildPad

Algemeen
ProductArchos Arnova ChildPad
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht380 gram
Afmetingen223,0 x 142,0 x 12,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A8
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (133 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee