Interessant:

Office 2013: touch-tablet geoptimaliseerd voor Windows 8

nieuws 17 juli 2012 om 10:36

Microsoft heeft een preview-editie van Office 2013 uitgebracht; het pakket is geoptimaliseerd voor touch-gebruik op Windows 8-tablets. Windows RT-tablets worden standaard geleverd met Office Home & Student 2013 RT.

Windows RT is een aangepaste versie van Windows 8 voor tablets; deze versie komt standaard met Office Home & Student 2013 RT, dat Word, Excel, OneNote en PowerPoint bevat. Outlook ontbreekt in deze versie, maar is wel in het Office 2013-pakket voor Windows 8 (dat bij deze versie niet standaard wordt meegeleverd) aanwezig. Office 2013 is te bedienen via een touchscreen met je vinger of een stylus op een tablet of op reguliere wijze met een muis en toetsenbord op je laptop of PC.

OneNote (notitieprogramma) en Microsoft Lync (zakelijke variant van MSN Messenger) zijn de eerste applicaties die volkomen geoptimaliseerd zijn voor touch-gebruik en de Windows 8 Metro-interface. Het Office 2013-pakket voor Windows 8 wordt ook geleverd met Skype (dat Microsoft in 2011 voor 6 miljard euro overnam). Skype-contacten zijn te integreren in Lync, waardoor je Lync-contacten direct een bericht kan sturen of kan bellen. Hiertoe is wel een Skype-abonnement benodigd.

Bestanden en documenten in Office 2013 worden standaard opgeslagen in Microsofts SkyDrive-cloudservice, zodat je er vanaf al je apparaten toegang tot hebt. Offline in je documenten werken blijft ook mogelijk. Als je verbinding maakt met internet, worden ze gesynchroniseerd. Tot slot is het in Office 2013 mogelijk om PDF-bestanden te openen en te bewerken. De PDF-bestanden worden hiertoe omgezet naar een Word-document.

Office 2013 komt dit najaar, tegelijkertijd met Windows 8, op de markt. Windows 8 komt beschikbaar in vier editie: als Windows RT (voor tablets), als Windows 8 (reguliere editie), en als Windows 8 Pro en Windows 8 Enterprise (zakelijke edities). Mogelijk komt Office 2013 in soortgelijke edities beschikbaar. De komst van Office 2013 betekent dat Office Starter 2010 wordt uitgefaseerd.

Microsoft