Interessant:

Sony wint vier Red Dot Design Awards

nieuws 10 juli 2012 om 12:16

Sony heeft vier Red Dot Design Awards, waarvan twee voor haar smartphones (voor de Xperia active en de Xperia Ion) gewonnen. Daarnaast kreeg de Xperia ray een "eervolle vermelding".

De Red Dot Awards zijn prijzen voor producten met een bijzonder, opmerkelijk of zeer gebruiksvriendelijk design. De Sony Xperia active is een robuust toestel waarvan het scherm ook met natte vingers is te bedienen. De jury beloonde het design omdat "alle details wijzen op de robuustheid en gebruiksvriendelijkheid, terwijl het toestel ook een overtuigende hoge kwaliteit uitstraalt".

De Sony Xperia Ion (die nog niet in de Benelux is geintroduceerd) heeft een groot 4,55-inch touchdisplay en een simpel maar effectief design waardoor het toestel in je hand lijkt te 'zweven'. De jury prees de Xperia Ion om "het contrast tussen het zwarte display en de aluminium achterzijde, waardoor het toestel een voorkomen van een hoge kwaliteit heeft en de indruk ontstaat van een precies vakmanschap".

De andere twee Red Dot Awards ontving Sony voor de SmartDock for Xperia Ion ("subtiel maar toch zeer functioneel") en de Smart Wireless Headset pro ("minimalistisch maar toch veel mogelijkheden"). Verder kreeg de Sony Xperia ray een "eervolle vermelding" voor het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid.

"Design is het hart van Sony Mobile's filosofie wat betreft productontwikkeling en deze awards bewijzen de hoge designkwaliteit van de Xperia-smartphones", aldus Jeanna Kimbré, Director of Creative Product Design for Sony Mobile Communications.

PR Newswire