Interessant:

Samsung EX2F SMART-camera in Nederland

nieuws 11 juli 2012 om 08:51

Samsung introduceert de onlangs aangekondigde Samsung EX2F, een compactcamera met een verstelbaar display en WiFi, in augustus in Nederland uit voor € 499,-.

De Samsung EX2F werd afgelopen week reeds aangekondigd en volgt de Samsung EX1 op. Samsung claimt dat de cameralens van de Samsung EX2F zodanig is geoptimaliseerd dat ze een vier keer hogere helderheid biedt dan een reguliere F2.8 cameralens. Dit zou de beeldkwaliteit een boost geven bij uitdagende lichtomstandigheden en geeft meer vrijheid om te variëren met de scherptediepte. Het geavanceerde objectief stelt je in staat om onder alle (licht)omstandigheden je foto's of video's helder vast te leggen op de 1/1.7" BSI CMOS sensor. Tijdens je ontdekkingsreis word je geholpen door handige features die onder- en overbelichting voorkomen.

Samsung noemt de EX2F "de compacte evenknie van een spiegelreflexcamera". De SMART camera daagt je volop uit om handmatig te experimenteren met de sluitertijden en het diafragma. De bediening blijft echter snel en eenvoudig. Je behoudt alle bewegingsvrijheid door de lichte magnesium behuizing die tegen een stootje kan. Roland Niezen, Product Manager Digitale Camera's en Camcorders van Samsung, zegt: "We bewijzen met de EX2F dat een spiegelreflexcamera geen voorwaarde is om geweldige foto's te maken. Met de handzame EX2F behoud je alle bewegingsvrijheid. De beste foto’s maak je tenslotte op de meest onverwachte momenten."

Samsung EX2F
Samsung EX2F

Het kantelbare 3-inch AMOLED-scherm (non-touch) van de EX2F zorgt ervoor dat je altijd een scherpe preview te zien krijgt van de geschoten foto's of HD-video's. Met de ingebouwde WiFi technologie op de EX2F kan je de foto's of video's direct vanaf de camera delen via Facebook, Picasa of e-mail. De camera is daarnaast voorzien van een 12,4-megapixel sensor, een 3,3-voudige optische zoom, een pop-up flitser en een 1080p Full HD-videorecorder.

De Samsung EX2F is verkrijgbaar in zwart of wit en ligt vanaf augustus in Nederland in de winkels voor een verkoopadviesprijs van € 499,-.

portablegear.nl