Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,0" (192 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Xperia active 1 Foto Sony Ericsson Xperia active 2 Foto Sony Ericsson Xperia active 3 Foto Sony Ericsson Xperia active 4 Foto Sony Ericsson Xperia active 5

Inleiding

De Sony Ericsson Xperia active is een robuuste Android 2.3-smartphone met een 3-inch touchscreen. Het toestel is stof- en waterbestendig en het beeldscherm functioneert ook als je natte vingers hebt. De Xperia active is voorzien van een 'corner user interface' (met apps in de hoeken van het scherm) en sportapplicaties, waarmee je makkelijk je conditie bijhoudt, zijn voorgeÔnstalleerd. Door de ingebouwde GPS, barometer en het kompas te gebruiken in combinatie met de hartslag- & polsmonitor op het beeldscherm en de iMapMyFitness app, kan je makkelijk je dagelijkse prestaties bijhouden. Naast alle sportieve elementen, is ook de connectiviteit van de Xperia active in orde met WiFi, 3G/HSDPA en Bluetooth. Het 320GB geheugen is uitbreidbaar via microSD (een 2GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd). Ook een uitgebreide mediaspeler, FM-radio, een documentviewer en apps voor onder meer Google Talk en YouTube zijn standaard aan boord. Opvallend aan de Xperia active is het uitstekende elementje waardoor je een lus kan halen om het toestel aan je broek te bevestigen of om je nek te hangen - handig voor de echte avonturiers. Tegelijkertijd met de Xperia active is de Sony Ericsson Xperia ray geintroduceerd. Motorola introduceerde met de Motorola Defy eerder een robuuste touch-Android smartphone.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Xperia active is een robuuste Android-smartphone met een gewicht van 111 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 9,2 x 5,5 x 1,7 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 331 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 335 uur. De Sony Ericsson Xperia active is verkrijgbaar in de kleuren , wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Xperia active ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia active kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Ericsson Xperia active kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Xperia active heeft 320 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia active heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Sony Ericsson Xperia active bedien je middels een touchscreen. De Sony Ericsson Xperia active heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Sony Ericsson Xperia active is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Ericsson Xperia active draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Xperia active

Van de Sony Ericsson Xperia active staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Xperia active is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Sony Ericsson Xperia active testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Xperia active

Algemeen
ProductSony Ericsson Xperia active
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht111 gram
Afmetingen92,0 x 55,0 x 17,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag320 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (192 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB