Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm9,0" (142 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Archos 97 Carbon 1 Foto Archos 97 Carbon 2 Foto Archos 97 Carbon 3 Foto Archos 97 Carbon 4 Foto Archos 97 Carbon 5 Foto Archos 97 Carbon 6 Foto Archos 97 Carbon 7 Foto Archos 97 Carbon 8 Foto Archos 97 Carbon 9

Inleiding

De Archos 97 Carbon is een 9,7-inch tablet met een capacitive multi-touch IPS-display en het Android 4.0-besturingssysteem. De tablet heeft een slanke aluminium behuizing en is voorzien van een 1GHz-processor, WiFi, 2 ingebouwde luidsprekers, HDMI-out, een 1080p Full HD-videospeler, een USB 2.0-aansluiting en een 3,5mm poort. De Archos 97 Carbon heeft 16GB geheugen, dat uitbreidbaar is middels microSD (met maximaal 32GB). Daarnaast krijg je gratis de beschikking over 5GB opslagruimte in Google Drive, Google's online cloudservice. Verder is de Archos 97 uitgerust met een 0,3-megapixel frontcamera/webcam en een 2-megapixel camera aan de achterzijde. De Office Suite Viewer (voor het lezen van Office-documenten) is voorgeďnstalleerd op de tablet, evenals alle bekende Google apps (YouTube, Google Talk, Google+, Google Maps, Gmail, de Chrome browser). Andere meegeleverde apps zijn Brief Me (voor gepersonaliseerde social media feeds) en een demo van de puzzelgame World of Goo. Deze Archos-tablet ondersteunt Adobe Flash 11 (voor de weergave van Flash-websites) en de Google Play Store (Android Market), waarin je duizenden andere apps vindt. De Archos 97 Carbon is het eerste model in Archos' nieuwe ELEMENTS-serie, die binnenkort verder wordt uitgebreid met een 7-inch en een 8-inch model.

Apparaat & afmetingen

De Archos 97 Carbon is een 9,7-inch Android 4.0-tablet met een gewicht van 620 gram. De afmetingen van het tablet zijn 23,9 x 18,4 x 1,2 centimeter. De Archos 97 Carbon is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Archos 97 Carbon draait op een 1 GHz ARM Cortex A8 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 9,0\"-IPS-scherm is 1024 x 768 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de 97 Carbon ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de 97 Carbon in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Archos aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos 97 Carbon kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos 97 Carbon draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos 97 Carbon

Van de Archos 97 Carbon staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos 97 Carbon beschikbaar.

Specificaties Archos 97 Carbon

Algemeen
ProductArchos 97 Carbon
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht620 gram
Afmetingen239,0 x 184,0 x 12,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A8
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm9,0" (142 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee