Interessant:

Samenwerking TomTom en ANWB

nieuws 27 juni 2012 om 11:06

TomTom en de ANWB gaan hun kennis en ervaring op het gebied van verkeersinformatie delen; de ANWB gaat TomToms realtime verkeersinformatie gebruiken als basis voor de eigen verkeersinformatie.

Waar de ANWB TomToms realtime verkeersinformatie gaat gebruiken als basis voor de eigen verkeersinformatie, gaat†TomTom HD Traffic verrijken met de incidentgegevens van de ANWB. Dankzij de samenwerking kunnen beide organisaties automobilisten in Nederland de meest actuele en volledige verkeersinformatie bieden en kunnen alle automobilisten van deze informatie gebruikmaken.

De ANWB verzorgt al decennia verkeersinformatie en wil reizigers optimaal informeren. "Dit verrijkt de verkeersinformatie die we aan onze leden kunnen bieden", zegt Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB.

TomTom HD Traffic biedt de meeste wegendekking en meest accurate en actuele data in de markt. Gedegen informatie over de actuele situatie op het wegennet is cruciaal voor het bepalen van de reistijd van deur tot deur. Met HD Traffic krijgt de ANWB de mogelijkheid om naast de lengte van files ook de vertragingstijd te melden.

"Zowel de ANWB als TomTom streeft ernaar om automobilisten zo efficiŽnt, veilig en goed geÔnformeerd mogelijk van het wegennet gebruik te laten makenĒ, zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer van TomTom. "Deze samenwerking stelt ons in staat automobilisten die gebruikmaken van TomTom HD Traffic, nog beter te informeren over de oorzaak van vertragingen."

TomTom sluit de laatste maanden veel samenwerkingsverbanden: het levert sinds mei ook HD Traffic-verkeersinformatie voor de BlackBerry†en zal binnenkort kaarten gaan leveren voor Apple's nieuwe iOS 6-besturingssysteem. Verder werkt het Amsterdamse bedrijf onder meer samen met De Telefoongids, dat lokale data levert voor de TomTom Places-service.

portablegear.nl