Interessant:

Asus toont Taichi, Transformer Book, Tablet 600 en 810 tablets

nieuws 4 juni 2012 om 11:17

Asus heeft op de Computex 2012 in Taiwan, net als concurrent Acer, officieel haar eerste Windows 8-tablets getoond: het betreft de Asus Taichi, de Asus Transformer Book en de Asus Tablet 600 en Tablet 810.

De Asus Taichi is het opvallendste model; het is een hybride notebook-tablet (beschikbaar in een 11,6-inch of een 13,3-inch uitvoering) met een Intel Core-processor en een display aan zowel de voor- als de achterzijde. Als je het display naar boven klapt, is de Taichi te gebruiken als een regulier notebook (met een verlicht toetsenbord en trackpad). Klap je het display naar beneden, dan heb je, dankzij het touchscreen aan de achterzijde van het scherm, direct een tablet (met stylus-support) in handen! Asus rept hierbij over haar "Happiness 2.0"-filosofie.

Asus Taichi: Windows 8 notebook-tablet met dual-screen
Asus Taichi: Windows 8 notebook-tablet met dual-screen

De Asus Transformer Book is een notebook met hetzelfde principe als de Transformer-tablets: het display is los te koppelen en te gebruiken als touchscreen. De Transformer Book komt in uitvoeringen van 11,6-inch, 13-inch of 14-inch en beschikt over een Full HD IPS-display, een Intel Core i7-processor, 4GB DDR3 RAM, een USB 3.0-aanlsuiting, een HD-webcam en een 5-megapixel camera.

Asus Transformer Book: hybride Windows 8 notebook-tablet
Asus Transformer Book: hybride Windows 8 notebook-tablet

De Asus Tablet 810 is  een 11,6-inch Windows 8-tablet met een multi-touch Super IPS+ display, een Intel Atom-processor, 2GB RAM en 64GB geheugen. De Asus Tablet 600 draait op Windows RT (een tablet-specifieke Windows 8-editie) en beschikt over een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor, een 10,1-inch Super IPS+ display en 32GB geheugen. Zowel de Tablet 810 als de Tablet 600 worden geleverd met een toetsenbord-dock (met trackpad en een extra USB-aansluiting), waarmee je de tablet niet alleen omtovert in een netbook, maar ook de accuduur verlengt. Tevens ondersteunen beide tablets NFC.

Asus Tablet 600: Windows RT-tablet
Asus Tablet 600: Windows RT-tablet

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van Asus' nieuwe tablets in de Benelux moet nog volgen.

portablegear.nl