Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows RT
Opslag64 GB
Scherm10,1" (154 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Asus Vivo RT 1 Foto Asus Vivo RT 2 Foto Asus Vivo RT 3 Foto Asus Vivo RT 4 Foto Asus Vivo RT 5

Inleiding

De Asus VivoTab RT (TF600, Tablet 600) is een tablet met een 10,1-inch Super IPS+ display en Microsofts Windows RT-besturingssysteem. Windows RT is een speciaal voor tablets ontwikkelde editie van Windows 8 en wordt standaard geleverd metáOffice Home & Student 2013 RT preview (dat touch-geoptimaliseerde desktop-versies van Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote bevat). Windows RT is niet compatibel met andere Windows 8- en Windows 7-software. Daarnaast beschikt de VivoTab RT over een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor, 32GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), microHDMI-out, een 2-megapixel frontcamera, een 8-megapixel camera en een (optioneel) toetsenbord-dock. Bluetooth 4.0 en NFC worden ondersteund. De tablet heeft een accuduur van 9 uur; met het toetsenbord-dock wordt deze accuduur verlengd naar 16 uur. Het toetsendock-voegt tevens een USB 2.0-aansluiting toe.áTegelijkertijd met dit model is de Asus VivoTab TF810 (11,6-inch, Windows 8) aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Asus Vivo RT is een Windows RT-tablet met een gewicht van 525 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,3 x 17,0 x 1,0 centimeter. De Asus Vivo RT is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Hardware

De Asus Vivo RT draait op een 1.3 GHz NVIDIA Tegra 3 processor en heeft een intern geheugen van 32 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-Super IPS+-scherm is 1366 x 738 pixels. Super IPS+ is een verbeterde variant van de IPS-schermtechnologie, met onder meer een versnelde pixel-verwerking. Met de ingebouwde webcam kan je de Vivo RT ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Asus Vivo RT kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Vivo RT draait op Windows RT. Windows RT (RunTime) is een voor tablets-geoptimaliseerde versie van Windows 8, die alleen te vinden is als voorge´nstalleerde Windows-versie op tablets. Windows RT is niet los verkrijgbaar. Windows RT wordt standaard geleverd met een voor touchscreens geoptimaliseerde versie van Microsoft Office 2013. Deze versie bevat de basisversies van Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Windows RT is de enige versie van Windows 8 die niet compatibel is met Windows 7-applicaties. Internet Explorer 10 (vanaf Windows 8.1 RT is dit Internet Explorer 11) en Xbox LIVE-integratie worden wel ondersteund. Apps vind je in de Windows Store.

Multimedia

Windows RT ondersteunt een grote hoeveelheid audio- en videoformaten. Op audiogebied zijn dat AAC, MP3, WMA en WAV. De ondersteunde videoformaten zijn H.263, H.264, MPEG4, WMV. Uiteraard kan je door het installeren van een andere audio- of videospeler de hoeveelheid ondersteunde formaten uitbreiden.

Prijzen en beoordelingen Asus Vivo RT

Van de Asus Vivo RT staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus Vivo RT is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Asus Vivo RT testoverzicht de testen

Specificaties Asus Vivo RT

Algemeen
ProductAsus Vivo RT
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht525 gram
Afmetingen263,0 x 170,0 x 10,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows RT
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM2 GB
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (154 ppi)
Resolutie1.366 x 738px
SchermsoortSuper IPS+
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee