Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 8
Opslag MB
Scherm11,6" (135 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Asus Vivo Tab 1 Foto Asus Vivo Tab 2

Inleiding

De Asus Vivo Tab (TF810, Tablet 810) is een tablet met een 11,6-inch multi-touch Super IPS+ display en Microsofts Windows 8-besturingssysteem. Deze nieuwste Windows-editie ziet er zeer stijlvol en kleurrijk uit. De Tablet 810 maakt gebruikt van een Intel Atom Medfield-processor en beschikt over 2GB RAM en 64GB geheugen. Dankzij het toetsenbord-dock is de Tablet 810 te transformeren tot een netbook. Tegelijkertijd met dit model is de Asus Vivo RT (10,1-inch, Windows RT) aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Asus Vivo Tab is een Windows 8-tablet met een gewicht van 675 gram. De afmetingen van het tablet zijn 29,4 x 18,9 x 0,9 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 29,4 x 18,9 x 0,9 centimeter. De Asus Vivo Tab is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Specificaties

De Asus Vivo Tab is voorzien van een 1,6 GHz Intel Atom Z2580 dual-core processor. De Asus Vivo Tab heeft 64 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Met de Vivo Tab kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera. De camera op de Asus Vivo Tab heeft geen flitser. De Asus Vivo Tab is uitgerust met een Super IPS+-scherm met een resolutie van 1.366 x 768 pixels. Super IPS+ is een verbeterde variant van de IPS-schermtechnologie, met onder meer een versnelde pixel-verwerking. De Vivo Tab is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Asus Vivo Tab draait op Windows 8. Windows 8 is de eerste versie van Windows die is geoptimaliseerd voor touchscreen-gebruik op tablets. Niettemin is deze versie ook geschikt voor traditioneel gebruik op de PC met muis en toetsenbord. Opvallend aan Windows 8 is de kleurrijke interface met grote blokken in felle kleuren. Windows 8 ondersteunt onder meer Internet Explorer 10 en Xbox Live-integratie. In de Windows Store vind je apps voor Windows 8. Windows Media Center (voor het afspelen van DVD's) is niet meer standaard geinstalleerd.

Prijzen en beoordelingen Asus Vivo Tab

Van de Asus Vivo Tab staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus Vivo Tab is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Asus Vivo Tab testoverzicht de test

Specificaties Asus Vivo Tab

Algemeen
ProductAsus Vivo Tab
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht675 gram
Afmetingen294,0 x 189,0 x 9,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 8
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Atom Z2580
Kloksnelheid2 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Opslag64 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm11,6" (135 ppi)
Resolutie1.366 x 768px
SchermsoortSuper IPS+
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee