Interessant:

Samsung Galaxy S3 officieel geintroduceerd

nieuws 3 mei 2012 om 20:38

Na een jaar vol geruchten heeft Samsung vanavond in Londen eindelijk, zoals verwacht, de Samsung Galaxy S3 officieel geintroduceerd. Het toestel komt 29 mei naar Europa.

De Samsung Galaxy S3 beschikt over een 4,8-inch HD Super AMOLED-touchdisplay, een 8-megapixel camera met een snelle burst- en een best photo-modus en een 2100 mAh batterij. Het toestel is slechts 8,7 millimeter dik en weegt 133 gram. Het design is gebaseerd op ronde lijnen van steentjes en blaadjes (onder het motto "Designed for humans en inspired by nature"). Bijzonder is dat de Galaxy S3 je oogbewegingen en stem kan herkennen en daarop kan inspelen. De frontcamera kan bijvoorbeeld zien of je nog bezig bent met bijvoorbeeld e-mail lezen en voorkomt dan dat het toestel in de standby-modus gaat (deze functie heet "SmartStay").

Verder is het mogelijk om de telefoon te "wekken" door naar hem te roepen, bijvoorbeeld "Hi Galaxy!" (of iets anders; dit is in te programmeren). Ook is het mogelijk om tijdens het sms'en de telefoon naar je hoofd te bewegen; dan wordt automatisch de persoon gebeld die je aan het sms'en was. Verder is er een Siri-achtige voice-commandfunctie onder de naam S Voice; deze ondersteunt echter nog geen Nederlands. Engels, Frans en Duits worden wel ondersteund.†Voor het geheugen heb je de keuze uit 16GB, 32GB of 64GB. Het geheugen is uitbreidbaar via microSD; daarnaast krijg je twee jaar lang gratis 50GB online Dropbox-geheugen. De Galaxy S3 heeft verder een verwijderbare accu en een microSIM-kaartslot.

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

De Galaxy S3 draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich (met daaromheen de TouchWiz 5.0-interface) en beschikt, zoals beloofd, over de eerder aangekondigde 1,4GHz quad-core Exynos 4 Quad-processor. Het toestel ondersteunt WiFi Channel Bonding, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, LTE en 3G en er komt ook een wireless charging-accessoire voor beschikbaar. Andere beschikbare accessoires zijn een flip-cover, een docking station, een HDMI-adapter en een nieuwe S Pebble MP3-speler die op het microUSB-slot van de Galaxy S3 kan worden aangesloten.

De Samsung Galaxy S3 wordt in 145 landen geintroduceerd (waaronder de Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Spanje) en zal 29 mei in Europa verschijnen.

Verder lezen...

-†Samsung Galaxy S3 vs. Galaxy S2: verschil†(specs)

portablegear.nl