Interessant:

TomTom Via 130 en 135 aangekondigd

nieuws 4 mei 2012 om 11:10

TomTom heeft haar serie navigatiesysteem uitgebreid met de TomTom Via 130 (4,3-inch) en de Via 135 (5-inch): de modellen zijn uitgerust met de nieuwe Speak & Go-functionaliteit.

De Speak & Go-functionaliteit herkent meer dan duizend opdrachten en hun synoniemen. Daardoor kan je met je stem een adres opgeven. Dankzij Bluetooth-support is ook handsfree bellen geen probleem op de TomTom Via 130 en Via 135.

"De nieuwe Speak & Go-functie helpt bij het vergroten van de concentratie en focus van bestuurders doordat zij de handen aan het stuur kunnen houden", zegt Joost Jetten, Vice-President Benelux en Zuidelijk Afrika van TomTom. "Geef een adres of een nuttige plaats op, of zeg gewoon 'breng me naar huis', en de TomTom plant onmiddellijk de route. Interactie met een navigatiesysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dit past perfect bij elke rit."

Met de Via 130 en Via 135 start TomTom ook voor het eerst met het aanbieden van gratis dagelijkse kaartwijzigingen. De updates zijn gebaseerd op de meldingen van de TomTom Map Share-community die 21 miljoen deelnemers telt. De updates helpen je bij het inspelen op veelvuldige wijzigingen van kaarten en wegafsluitingen. De Map Share-service was eerder beschikbaar voor bepaalde klanten die gebruikmaakten van kaarten recenter dan twaalf maanden. De Map Share-dienst is nu beschikbaar tijdens de volledige levensduur van een navigatiesysteem.

TomTom Via 130 / 135
TomTom Via 130 / 135

Verder beschikken de nieuwe Via-modellen over geavanceerde rijbaannavigatie, text-to-speech-functionaliteit (straatnamen worden voorgelezen), 4GB geheugen, een geïntegreerde inklapbare zuignaphouder, flitspaallocaties, de IQ Routes-technologie (voor de beste routes en aankomsttijden dankzij informatie van miljoenen andere TomTom-gebruikers) en kaarten van de Benelux en Europa.

De TomTom Via 130 met een scherm van 4,3-inch is in loop van dit voorjaar beschikbaar voor € 169,95. De TomTom Via 135 heeft dezelfde mogelijkheden met een 5-inch scherm en kost € 189,95.

portablegear.nl