Interessant:

Nokia Lumia 610 krijgt NFC-editie

nieuws 12 april 2012 om 09:58

Nokia heeft een NFC-uitvoering van de Nokia Lumia 610 aangekondigd; het model wordt samen met operator Orange op de markt gebracht en dankzij ondersteuning van MasterCard- en Visa-technologieŽn zijn mobiele betalingen mogelijk.

De Nokia Lumia 610†werd begin dit jaar reeds aangekondigd op het Mobile World Congress 2012, maar toen was er nog geen sprake van NFC-ondersteuning. Het toestel heeft een 3,7-inch touchscreen en draait op Windows Phone 7.5 Mango†(en dus niet op een aangepaste Tango-versie, waarvan eerder sprake was).

Naast NFC-support kan je rekenen op 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.1, een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder, aGPS, 8GB geheugen (niet uitbreidbaar) en de mobiele Office-apps (Excel, Word, Powerpoint, One Note). De NFC-support maakt het mogelijk om NFC-tags uit te lezen of mobiele betalingen te doen. Daarnaast kan je rekenen op Nokia-diensten als Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music en Nokia Mix Radio. De Lumia 610 komt in het blauw, wit, zwart of roze.

De NFC-uitvoering van de Nokia Lumia 610 wordt in het derde kwartaal van 2012 in Europa samen met operator Orange gelanceerd; de prijs is nog niet bekend. Aangezien Orange niet in Nederland en BelgiŽ opereert, is het nog niet zeker of het NFC-model ook in deze landen uitkomt.

Nokia