Interessant:

Windows Phone 7.5 Refresh: vereenvoudigde versie van Mango

nieuws 15 maart 2012 om 14:52

De vereenvoudigde versie van Windows Phone 7.5 Mango voor minder krachtige smartphones gaat Windows Phone 7.5 Refresh heten; voorheen was deze editie bekend onder de codenaam Windows Phone Tango.

Dat meldt†Stefania Duico, hoofd van Microsofts Windows Phone-afdeling in ItaliŽ. Windows Phone 7.5 Refresh (voorheen Tango) is bedoeld voor (goedkopere) smartphones met minder krachtigere specificaties, zoals minder werkgeheugen. Deze toestellen krijgen een aangepaste 'Refresh'-editie van het originele Windows Phone 7.5 Mango met minder functionaliteiten om toch nog vlot te kunnen functioneren, terwijl de meeste basiselementen uit het Windows Phone-besturingssysteem wel behouden blijven.

Windows Phone 7.5 Refresh ondersteunt echter niet functionaliteiten van Mango die veel geheugen of processorkracht vereisen. Zo is de multitasking-support beperkt, worden de Live Tiles (de tegeliconen met live updates) niet ondersteund en is het niet mogelijk om taken op de achtergrond te draaien. Daarnaast kunnen sommige apps wellicht niet geinstalleerd worden, maar dat is afhankelijk van de developer.

De eerste smartphone met het Windows Phone 7.5 Refresh-besturingssysteem is de Nokia Lumia 610, die vanaf het tweede kwartaal van 2012 voor 249 euro in de winkels ligt. Diensten die wel gewoon op het toestel aanwezig zijn, zijn de eenvoudige integratie met†je mail-, Facebook-, Twitter en †LinkedIn-contacten en met je games via Xbox Live. Ook Nokia Maps, Nokia Drive en Nokia Music (voor gratis navigatie- en muziekdiensten) worden ondersteund.

WPCentral