Interessant:

Maria Sharapova sluit sponsordeal met Samsung

nieuws 5 april 2012 om 10:53

Tennisster Maria Sharapova heeft een 3-jarige sponsorverhouding met Samsung afgesloten; eerder had zij sponsoraffaires met Motorola en Sony Ericsson.

De deal ging 1 april in Rusland in en volgend jaar zal Sharapova Samsungs mobieltjes, tablets, computers en televisies waarschijnlijk ook wereldwijd promoten. "Maria heeft in Rusland nog niet heel veel aan marketing gedaan", aldus haar manager. "En het is belangrijk voor haar, omdat daar haar wortels liggen. Ik vond ook dat de Russische markt nog veel kansen biedt, zeker nu in 2014 de Olympische Spelen in Sochi plaatsvinden".

De 24-jarige Russische tennisster had eerder sponsordeals met Motorola en Sony Ericsson, voor welke laatste zij met Sharapova Design zelfs een eigen collectie accessoires voor mobiele telefoons presenteerde. "Maria had een goede ervaring en vier positieve jaren met Sony Ericsson", vertelt haar manager. "Nu kijken we uit naar de nieuwe partnership met een uitstekend merk".

Samsung strikte eerder voetballer David Beckham (die net als Sharapova in het verleden reclame maakte voor Motorola) als wereldwijde Samsung-ambassadeur voor de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen.

Maria Sharapova promoot Samsung Galaxy Note
Maria Sharapova promoot Samsung Galaxy Note

Bloomberg