Interessant:

Betere app-controle Android Market met Google Bouncer

nieuws 3 februari 2012 om 10:23

Google introduceert Bouncer-software waarmee de Android Market automatisch wordt gescand op malafide apps, zonder dat de gebruiker of developer een apart proces hoeft te doorlopen.

Google zegt dat de Bouncer-software al enige tijd actief is (sinds 2011) en dat sindsdien het aantal malafide apps in de Android Market met 40 procent is gedaald. De Bouncer-software analyseert zowel nieuwe apps, als apps die al in de Android Market zijn opgenomen, en developer accounts.

Zodra een app wordt geupload, start Bouncer onmiddellijk met het zoeken naar bekende malware, spyware of trojan-virussen. Ook bekijkt Bouncer vreemd app-gedrag en vergelijkt het de analyse van een app met eerder geanalyseerde apps om misstanden sneller op het spoor te komen. Bouncer simuleert een app op Google's cloud-infrastructuur om te bezien hoe het draait op Android en om verborgen virussen te detecteren. Ook nieuwe developer accounts worden goed in de gaten gehouden.

De Bouncer-software wordt automatisch toegepast; je hoeft niets te installeren. Het is niet verrassend dat Google de beveiliging voor Android opvoert: Google's mobiele besturingssysteem wordt de laatste tijd geplaagd door malware en trojans.

Google Mobile Blog