Interessant:

Samsung sluit deal met Gorilla Glass-fabrikant

nieuws 3 februari 2012 om 10:08

Samsung heeft in Korea een joint-venture gesloten met Corning, de Amerikaanse ontwikkelaar van de krasbestendige Gorilla Glass-displays, voor de ontwikkeling van nieuwe speciale OLED-displays.

Corning is van plan haar Lotus-technologie (glas dat bestand is tegen extreme temperaturen) te combineren met de OLED-technologie van Samsungs Mobile Display-afdeling voor de ontwikkeling van nieuwe OLED-technologieŽn voor zowel smartphones, tablets als televisies. Deze displays zullen niet exclusief bedoeld zijn voor Samsung-producten, maar voor de hele (Koreaanse) markt.

"Samsung Mobile Display is leidinggevend in de wereldwijde display-industrie omdat we voortdurend zoeken naar innovaties en de grenzen van de huidige technologie opzoeken", aldus Soo In Cho, CEO van Samsungs Mobile Display-afdeling. "We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze zakelijke kracht met Cornings technologische mogelijkheden onze klanten veel kan bieden".

Corning presenteerde in januari op de CES 2012 de vernieuwde Gorilla Glass 2-technologie, die ook geschikt is voor grotere displays. Samsung is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van flexibele en transparante AMOLED-displays.

Corning