Interessant:

Apple vernieuwt iPod touch en iPod nano

nieuws 6 oktober 2011 om 07:01

Naast de iPhone 4S heeft Apple deze week ook vernieuwde uitvoeringen van de iPod touch en de iPod nano geintroduceerd. De nieuwe iPod touch ondersteunt iOS 5 en de nieuwe iPod nano heeft een geheel nieuwe interface.

De nieuwe iPod touch is voorzien van iOS 5, dat onder meer de iMessage-app en synchronisatie met iTunes via WiFi ondersteunt. Dankzij iOS 5 werkt het nieuwe model ook met iCloud, Apple's nieuwe cloudservice. Daarnaast kan je nog altijd rekenen op een 3,5-inch multitouch-display, een camera met een 720p HD-videorecorder en Bluetooth 2.1. De iPod touch met iOS 5 komt in het zwart of wit. De prijzen voor dit model zijn respectievelijk € 189,- (8GB), € 289,- (32GB) en € 389,- (64GB).

Apple iPod touch
Apple iPod touch

De vernieuwde iPod nano is voorzien van grotere symbolen, zodat je eenvoudiger kunt navigeren door de intuďtieve multitouch-interface. Je kunt kiezen uit 16 nieuwe digitale wijzerplaten, van een klassieke analoge wijzerplaat tot een wijzerplaat met je favoriete Disney-figuren zoals Mickey Mouse en Minnie Mouse. De fitness-functionaliteiten van de iPod nano zijn eveneens verbeterd. Zo houdt het apparaatje al je hardloop- en wandelsessies bij zonder dat je hiervoor een extra accessoire nodig hebt, zodat je direct aan de slag kunt met je fitnessprogramma. Tevens kan de iPod nano de tijd, je tempo, de afstand, het aantal calorieën dat je hebt verbrand en het aantal stappen dat je hebt gezet, bijhouden.

De iPod nano is verkrijgbaar in het zilver, antraciet, blauw, groen, oranje, roze en rood. De 8GB-uitvoering van de nano kost € 129,- en voor de 16GB-uitvoering betaal je € 149,-.

Apple iPod nano
Apple iPod nano

Tegelijkertijd met de vernieuwde iPod-modellen presenteerde Apple deze week de iPhone 4S, die vanaf oktober in de winkels ligt.

Apple