Interessant:

iPod nano krijgt camera

nieuws 9 september 2009 om 19:25

Apple heeft vandaag tijdens haar Rock & Roll Event een nieuwe iPod nano met ingebouwde camera ge´ntroduceerd. Daarnaast heeft de Amerikaanse electronicafabrikant aangekondigd ook ringtones te gaan verkopen.

iPod nano
Steve Jobs geeft tijdens het event in San Francisco aan dat de mini-camera's, zoals bijvoorbeeld de Flip Mino, erg populair zijn. Omdat zij ook in die markt aanwezig willen zijn, wordt de iPod nano binnenkort geleverd met ingebouwde camera. Om optimaal te genieten van video wordt het scherm van de nano vergroot naar 2,2". Tot slot zal een stappenteller standaard zijn; tevens nieuw is de aanwezigheid van FM-radio.

Apple iPod nano 5G

Apple iPod nano 5G

Overige iPods
De andere iPods worden minder ingrijpend gewijzigd. De iPod Shuffle is licht aangepast. De kleine muziekspeler praat nu ook tegen de gebruiker en kan bijvoorbeeld artiest en uitgevoerd nummer uitspreken. Dit ter compensatie voor het ontbreken van een display. Bij de iPod classic kiest Apple ervoor om het geheugen uit te breiden (van 120 naar 160 GB) en de prijs hetzelfde te houden. Tot slot wordt de prijs van de iPod touch in de Verenigde Staten aanzienlijk verlaagd. De 8GB versie krijgt een adviesprijs van 179 euro. De 32 en 64 GB versie zullen respectievelijk 279 en 369 euro gaan kosten.

Gaming op de iPod touch
Apple besteedt in de presentatie veel aandacht aan de gaming-mogelijkheden van de iPod touch. Talloze gameproducenten geven aan grote titels in de Apple App Store te gaan verkopen. Zo zal Ubisoft de opvolger van Assassin's Creed tegelijkertijd voor de Apple's touch mediaspeler uitbrengen als voor de DS en de PSP. Gameloft komt met een first-person-shooter Nova, een shooter die erg veel weg heeft van de XBOX-kraker Halo. Ook Electronic Arts brengt bekende games naar de iPod touch, waaronder Madden NFL 2010.

iTunes 9
Apple vernieuwt ook de iTunes software. Leukste feature aan iTunes 9 is de functie Genius Mixes. Met deze optie is iTunes in staat om muziek in jouw muziekverzameling aan elkaar te mixen. De selectie van de muziek vindt plaats op basis van de gegevens die andere iTunes gebruikers hebben doorgegeven.

portablegear.nl