Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,1" (127 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Y 2 1 Foto Samsung Galaxy Y 2 2 Foto Samsung Galaxy Y 2 3 Foto Samsung Galaxy Y 2 4

Inleiding

De Samsung Galaxy Y 2 DUOS (S6102) is vrijwel identiek aan de originele Samsung Galaxy Y. Het belangrijkste verschil is dat de Galaxy Y 2 DUOS voorzien is van dual-sim functionaliteit, zodat je er twee simkaarten tegelijkertijd in kan gebruiken. Zo is het mogelijk om je privécontacten gescheiden te houden van je zakelijke contacten. Ook kan je een simkaart voor al je 3G dataverkeer gebruiken en tegelijkertijd bellen of sms'en met een andere simkaart. Daarnaast is de camera verbeterd (van 2-megapixel naar 3-megapixel). Verder krijg je nog altijd de beschikking over een 3,14-inch touchscreen, Android 2.3 Gingerbread, WiFi, Bluetooth 3.0, Samsungs ChatON-messaging-app, Google Talk, aGPS en Google Maps, de Polaris Officeviewer en 160MB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). De Galaxy Y 2 DUOS komt in een zwarte of witte uitvoering.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Y 2 is een dual-sim Android-smartphone met een gewicht van 109 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,00 x 6,10 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 370 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 440 uur. De Samsung Galaxy Y 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Y 2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Y 2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Galaxy Y 2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Y 2 heeft 160 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Y 2 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Galaxy Y 2 kan je zowel audio (MP3, WAV en eAAC+) als video (MP4, WMV en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Galaxy Y 2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Samsung Galaxy Y 2 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Y 2

Van de Samsung Galaxy Y 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Y 2 beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Y 2

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Y 2 DUOS
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen110,0 x 61,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 832 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag160 MB + microSD
Scherm
Scherm3,1" (127 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB