Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Y 1

Inleiding

De Samsung Galaxy Y (S5360) is een instapmodel Android 2.3-smartphone met een 3-inch touchscreen en een 2-megapixel camera. De Galaxy Y biedt snelle internetmogelijkheden dankzij de ondersteuning van WiFi, push e-mail en 3G/HSDPA. Ook FM-radio, de TouchWiz-interface, aGPS, Swype-ondersteuning, Bluetooth 3.0, de QuickOffice-documentviewer en apps voor onder meer YouTube en Google Talk zijn standaard. Tegelijkertijd met de Galaxy Y zijn de Galaxy W, Galaxy Y Pro en Galaxy M Pro†aangekondigd. Dit model is ook verkrijgbaar in een dual-sim uitvoering als de†Samsung Galaxy Y2 DUOS†(S6102).†De Galaxy Y is opgevolgd door de Samsung Galaxy Pocket†(Y2).† Verder lezen... - Samsung Galaxy Y hands-on

Specificaties

De Samsung Galaxy Y is voorzien van 290 MB RAM. De Samsung Galaxy Y heeft 150 MB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.200 mAh. Met de Galaxy Y kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 2-megapixel camera. De camera op de Samsung Galaxy Y heeft geen flitser. De Samsung Galaxy Y is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Y ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Y is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Y draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Y

Van de Samsung Galaxy Y staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Y is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,3. Lees in het Samsung Galaxy Y testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Y

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Y
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht98 gram
Afmetingen104,0 x 58,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 832 MHz)
RAM290 MB
Uitbreidbaar
Opslag150 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB