Interessant:

Sonic CD uitgebracht voor iOS en Android

nieuws 15 december 2011 om 09:41

Sega heeft spelklassieker Sonic CD - dat oorspronkelijk in 1993 verscheen voor de Sega CD - uitgebracht voor de iPhone, iPad, Android, Xbox LIVE en het PlayStation Network. Edities voor Windows Phone en de PC volgen in 2012.

Sonic CD is een cultgame onder Sega-fans, voornamelijk omdat het spel nog niet voor veel platformen verkrijgbaar was. Naast de originele versie voor de Sega CD (een CD-ROM uitbreiding voor de Sega MegaDrive), was de game alleen te vinden in de Sonic Gems Collection die in 2005 voor de Sony PlayStation 2 en de Nintendo GameCube verscheen.

Sega heeft nu aan de vraag van haar fans voldaan en heeft Sonic CD beschikbaar gesteld voor iOS (vanaf versie 3.1), Android (vanaf versie 2.1), Xbox LIVE en het PlayStation Network. Daarnaast belooft de Japanse spellenfabrikant in 2012 ook edities voor Windows Phone en de PC uit te brengen. Het prijsverschil tussen Sonic CD voor iOS en Android is minimaal: in de iTunes App Store betaal je 1,59, in de Android Market kost het spel 1,53.

Sonic CD (iPhone-versie)
Sonic CD (iPhone-versie)

Sonic CD is de eerste Sonic-game waarin Sonics kwade evenknie Metal Sonic voorkomt. Tevens is dit de enige Sonic-game waarin een level in verschillende 'tijdzones' (future, past, present) kan worden gespeeld - waardoor het ook het verwarrendste Sonic-spel is.

Sonic werd 'geboren' in 1991 en is nog altijd Sega's belangrijkste mascotte. Het originele spel kwam onder meer uit voor de iPod en iPhone, Sonic the Hedgehog 2 kwam ook uit voor de BlackBerry en vorig jaar verscheen Sonic the Hedgehog 4 voor de iPhone en Windows Phone 7. Tevens kan je sinds eind dit jaar Sonic the Hedgehog soundtracks downloaden via iTunes.

Sega Blog