Interessant:

Android 4.0-update voor LG Optimus 2X, Black, 3D en LTE

nieuws 29 november 2011 om 09:42

LG heeft op Facebook bevestigd dat er op termijn een Android 4.0 Ice Cream Sandwich-update beschikbaar komt voor de LG Optimus 2X, de Optimus Black, de Optimus 3D en de Optimus LTE.

Daarnaast bekijkt LG welke Optimus-smartphones nog meer voor een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich in aanmerking komen. LG maakt volgende maand (december) bekend wanneer de updates voor de LG Optimus 2X, LG Optimus 3D, LG Optimus Black en LG Optimus LTE (alleen in Korea beschikbaar) daadwerkelijk worden uitgerold.

Nieuwe functionaliteiten in Android 4.0 zijn onder meer de People app (voor direct overzicht van alle informatie van een contactpersoon), Face Unlock (mobieltje beveiligen met gezichtsherkenning), Android Beam (data overdragen middels NFC) en een datameter (die bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Het is nog niet duidelijk welke van deze nieuwe functionaliteiten technisch allemaal mogelijk zijn op de Optimus-modellen. NFC-ondersteuning ontbreekt in elk geval op de Nederlandse toestellen, dus op Android Beam hoef je niet te rekenen.

De LG Optimus 2X, Black en 3D kregen eerder al een Android 2.3 Gingerbread-update.

LG Facebook