Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus Black 1 Foto LG Optimus Black 2 Foto LG Optimus Black 3

Inleiding

De LG Optimus Black (P970) is een 9,2 millimeter dikke smartphone. Wat opvalt aan de Optimus Black is het heldere en energiezuinige NOVA 4-inch scherm en de ondersteuning van WiFi Direct. Dankzij de 1500 mAh accu heeft de Optimus Black bovendien aardig wat uithoudingsvermogen. De LG Optimus Black draait op Android 2.2 Froyo en krijgt later een upgrade naar Android 2.3 Gingerbread. De LG Optimus Black ondersteunt 3G/HSDPA, WiFi en push e-mail. aGPS, een microSD-kaartslot, een 3,5mm poort en de mogelijkheid om te chatten met Google Talk zijn eveneens aanwezig. Handig is de ondersteuning van WiFi Direct voor het snel en eenvoudig delen van content tussen mobiele toestellen, zelfs zonder WiFi-hotspots in de buurt. Er is ook een witte uitvoering van de Optimus Black onder de naam LG Optimus White. Bijna tegelijkertijd met de Optimus Black is de LG Optimus 2X Speed aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus Black is een high-end smartphone met een gewicht van 109 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,1 x 6,4 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 350 uur. De LG Optimus Black is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus Black ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus Black kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Optimus Black kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus Black heeft 2 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus Black heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus Black bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus Black heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De LG Optimus Black is uitgerust met een NOVA kleurenscherm (16.777.216 kleuren). NOVA is een door LG ontwikkelde heldere en energiezuinige schermtechnologie. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus Black draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus Black

Van de LG Optimus Black staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus Black is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het LG Optimus Black testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus Black

Algemeen
ProductLG Optimus Black
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen121,0 x 64,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag2 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortNOVA
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB