Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG Optimus 2X 1 Foto LG Optimus 2X 2 Foto LG Optimus 2X 3 Foto LG Optimus 2X 4

Inleiding

De LG Optimus 2X Speed (P990) is een Android-smartphone met een groot 4-inch touch-display en een krachtige 1GHz dual-core NVIDIA Tegra 2-processor voor de beste (grafische) prestaties. De connectiviteit van de Optimus 2X is uitstekend met onder meer WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth, een ingebouwde 1,3-megapixel frontcamera en DLNA. Het geheugen bedraagt 8GB en is uit te breiden middels microSD (tot maximaal 32GB). Met de 8-megapixel camera en de mediaspeler zijn video's zowel in Full HD (1080p) te bekijken als af te spelen. De LG Optimus 2X draait bij levering op Android 2.2, maar LG heeft reeds beloofd dat op termijn een update naar Android 2.3 volgt. Bijna tegelijkertijd met de Optimus 2X is de LG Optimus Black aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus 2X is een Android-smartphone met krachtige processor met een gewicht van 139 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,4 x 6,3 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 470 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 400 uur. De LG Optimus 2X is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus 2X ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus 2X kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Optimus 2X kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus 2X heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus 2X heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus 2X bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus 2X heeft een ingebouwde camera met een 8,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De LG Optimus 2X is uitgerust met een IPS kleurenscherm (16.777.216 kleuren). IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus 2X draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de |Merk| |Product| is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus 2X

Van de LG Optimus 2X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus 2X is door 8bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het LG Optimus 2X testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus 2X

Algemeen
ProductLG Optimus 2X Speed
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht139 gram
Afmetingen124,0 x 63,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 2
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB