Interessant:

Mobieltje ingebouwd in kunstarm

nieuws 31 oktober 2011 om 09:51

Een 50-jarige man in Groot-BrittanniŽ heeft een prothese-arm met een ingebouwd mobieltje gekregen; het toestel (een Nokia C7) zit in een houder in de kunstarm en kan er ook uit gehaald worden.

De man, Trevor Prideaux, werd geboren zonder linkerarm en draagt al sinds zijn derde een kunstarm. Sinds de opkomst van smartphones met een touchscreen, had de man meer moeite met de bediening van mobiele telefoons. Hij moest dan namelijk de touch-telefoon op zijn prothese-arm balanceren om met de andere hand gegevens te kunnen invoeren. Met telefoons met keypad was dat probleem er niet: toen was bediening met ťťn hand eenvoudig.

Om toch een smartphone te kunnen gebruiken, bedacht de man dat het handig zou zijn om een toestel in zijn prothese-arm in te bouwen. Hij nam daarom contact op met Apple om te praten over een prothese-arm met een ingebouwde iPhone, maar Apple weigerde mee te werken. Nokia en technici van het Exeter Mobility Center (een organisatie voor minder validen) wilden echter wel meewerken: zij maakten een prothese-arm met een ingebouwde Nokia C7.

"Als ik nu gebeld wordt, kan ik opnemen door mijn arm tegen mijn oor te houden of door de speakerphone aan te zetten. Als het nodig is, kan ik het toestel er ook uit halen", vertelt de man. "Verder is sms'en nu veel eenvoudiger en veiliger".

Kunstarm met ingebouwd mobieltje (via The Daily Telegraph)
Kunstarm met ingebouwd mobieltje (via The Daily Telegraph)

The Daily Telegraph