Interessant:

Play-A-Grill: MP3-speler voor in mond

nieuws 1 juni 2012 om 11:23

Een Amerikaanse kunstenares heeft de Play-A-Grill†ontworpen: een MP3-speler die je aan je voortanden en in je gehemelte kan bevestigen en bedienen met je tong.

De Play-A-Grill†is gebaseerd op de "grillz" van rappers - dit zijn de zilveren of gouden inzetstukjes die zij over hun tanden bevestigen in een poging er stoerder uit te zien. Ook de†Play-A-Grill†schuif je over je voortanden, maar dan zit er nog een MP3-speler aan vast, die zich dan in het gehemelte van je mond bevindt.

De bedieningselementen van de MP3-speler wijzen naar beneden, dus het apparaat is te bedienen door met je tong naar boven te bewegen.†Oordopjes zijn niet nodig; op de 3,5mm poort is een klein motortje bevestigd en omdat het "grill"-element van de†Play-A-Grill over de tanden is geplaatst wordt geluid via de botten verstuurd (aldus de kunstenares). Als het geluid hard genoeg staat, kunnen zelfs anderen muziek uit je mond horen.

"Dit sierraad toont perfect de mogelijkheid om een willekeurig mode-object uit de muziekwereld te integreren met een muziekspeler en zo de muziekspeler zelf te reintroduceren", vertelt de kunstenares.

Play-A-Grill: MP3-speler voor in mond
Play-A-Grill: MP3-speler voor in mond

De Play-A-Grill is niet meer dan een opvallend kunstobject en komt niet daadwerkelijk op de markt. Eerder waren er onder meer een iPod nano als lichaamsimplantaat†en een kunstarm met een ingebouwd mobieltje.

Popsci