Interessant:

Sony Ericsson joint venture ten einde: Sony koopt Ericsson uit

nieuws 27 oktober 2011 om 09:44

Er komt een einde aan de joint venture tussen het Japanse Sony en het Zweedse Ericsson, en daarmee mogelijk aan de Sony Ericsson-telefoons. Sony koopt Ericsson uit voor 1,05 miljard euro.

Geruchten over een splitsing tussen Sony en Ericsson hingen al langer in de lucht, en nu hebben de bedrijven het officieel bevestigd. Sony koopt voor 1,05 miljard euro de 50 procent aandelen van Ericsson op. De hele telecomtak van Sony Ericsson komt daarmee volledig in handen van Sony.

"Deze transactie geeft Sony de mogelijkheid om smartphones snel in haar brede scala aan diensten en andere consumentenproducten (zoals tablets, televisies, PlayStations en laptops) te integreren, wat voordelig is voor de consument en Sony's zakelijke groei", ronkt het persbericht.

Ericsson blijft zich focussen op haar corebusiness: netwerktechnologie en -diensten. De Sony Ericsson-telefoons worden volledig geintegreerd in Sony's portfolio. Het is niet duidelijk of het Sony Ericsson-label blijft bestaan. Dat lijkt niet erg waarschijnlijk, omdat Ericsson er niets meer te maken zal hebben. Met de overname komen ook enkele belangrijke patenten volledig in handen van Sony.

De splitsing van de joint venture moet in januari 2012 afgerond zijn. Sony Ericsson heeft dan 10 jaar, sinds 1 oktober 2001, bestaan. De joint venture was behoorlijk succesvol en heeft verschillende innovatieve producten afgeleverd, zoals de Sony Ericsson P1 en - zeer recentelijk - de Sony Ericsson Xperia Play.

Ericsson (PDF)