Interessant:

ST-Ericsson onderdelen voor Nokia Windows Phones

nieuws 7 november 2011 om 10:02

ST-Ericsson gaat onderdelen maken voor de Windows Phones van Nokia; ST-Ericsson is een joint venture tussen het Zweedse Ericsson en het Italiaans-Franse STMicroelectronics.

Dat hebben Nokia en ST-Ericsson bekendgemaakt. Toekomstige Nokia Windows Phones zullen worden voorzien van onderdelen van ST-Ericsson, voornamelijk van ST-Ericssons zogenaamde "NovaThor"-platform, een chip die zowel geschikt is voor entry-level als high-end toestellen en gebruikt maakt van een ARM-processor.

"We zijn erg blij dat Nokia ons gekozen heeft als sleutelpartner voor de Windows smartphones. Het sluit aan bij het doel van ST-Ericsson om in alle segmenten en belangrijke besturingssystemen aanwezig te zijn", aldus Gilles Delfassy, CEO van ST-Ericsson. "Ons NovaThor-platform blijft voor veel partijen interessant, omdat onze klanten er uitstekende smartphones mee op de markt kunnen brengen".

Met de Nokia Lumia 800 bracht Nokia dit jaar haar eerste Windows Phone-smartphone op de markt. Een andere bekende joint venture van Ericsson houdt volgend jaar op te bestaan: dan komt er namelijk een einde aan Sony Ericsson: Sony kocht Ericsson vorige maand uit voor 1,05 miljard euro.

Korean Newswire