Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm2,6" (154 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Sony Ericsson P1i 1 Foto Sony Ericsson P1i 2 Foto Sony Ericsson P1i 3 Foto Sony Ericsson P1i 4 Foto Sony Ericsson P1i 5

Inleiding

De Sony Ericsson P1i is een toestel uit de zakelijke P-reeks. Wat direct opvalt is dat Sony Ericsson afgestapt is van de P9xx naamgeving en is overgegaan op een enkelvoudig nummer om het vernieuwende karakter van de P1i te accentueren. De P1i is voorzien van een volledig toetsenbord en een touchscreen dat we al eerder bij de M600i tegenkwamen. Verder is de Sony Ericsson P1i compacter dan zijn P-serie voorgangers. De P1i is erg compleet door zijn uitgebreide (multimediale) uitrusting, waaronder een 3,2 megapixel camera, bluetooth, a2dp, fm-tuner en UMTS.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson P1i is een high-end smartphone met een gewicht van 124 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,60 x 5,50 x 1,70 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 600 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 440 uur. De Sony Ericsson P1i is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson P1i ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de P1i kan je snel mobiel internetten dankzij de UMTS ondersteuning. Met de Sony Ericsson P1i kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson P1i heeft 160 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Memory Stick Micro geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De P1i heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), IRDA (infrarood) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Sony Ericsson P1i kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+ en e-AAC+) als video (3gp) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson P1i is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Sony Ericsson P1i draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson P1i

Van de Sony Ericsson P1i staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson P1i is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony Ericsson P1i testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson P1i

Algemeen
ProductSony Ericsson P1i
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht124 gram
Afmetingen106,0 x 55,0 x 17,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag160 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (154 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidUMTS
DualSIM
VerbindingUSB 2.0