Interessant:

Minder ongelukken dankzij BlackBerry-storing

nieuws 26 oktober 2011 om 10:07

De politie van de Verenigde Arabische Emiraten claimt dat er tijdens de wereldwijde driedaagse BlackBerry-storing (van 10 tot en met 12 oktober 2011) minder verkeersongelukken in het land zijn gebeurd.

De BlackBerry-storing van 10 tot en met 12 oktober trof gebruikers werelwijd: zij konden niet meer pingen, mailen of internetten. BlackBerry heeft inmiddels gratis apps ter compensatie aangeboden. Uit onderzoek van PortableGear blijkt dat de storing ook voor providers een melkkoe is geweest, omdat veel gebruikers (extra) bel- of sms-kosten buiten de bundel gingen maken.

De politie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) claimt echter als een van de weinigen dat de storing wel een voordeel heeft gehad, namelijk dat er minder verkeersongelukken door zijn gebeurd. Echt bewijs voor deze bewering, afgezien van een vermoeden van een correlatie, heeft de politie echter niet.

Om het vage bewijs enigszins te compenseren, kwam de politie met een soort 'anekdotisch bewijs': eind september kwam een populaire voetballer van VAE om het leven tijdens een autogeluk nabij Abu Dhabi, terwijl hij op zijn BlackBerry aan het pingen was. De vader van de voetballer vroeg daarop in een emotioneel betoog de inwoners van VAE om geen BlackBerry meer achter het stuur te gebruiken. Daarnaast kwam er, naar aanleiding van het ongeluk, een Facebook-campagne tegen gebruik van BlackBerry Messenger achter het stuur. Volgens de politie kan de storing, net als deze acties, minder ongelukken tot gevolg hebben gehad.

TechDirt