Interessant:

Storing treft BlackBerry-smartphones

nieuws 10 oktober 2011 om 16:34

De smartphones van BlackBerry zijn vandaag getroffen door een storing; hierdoor konden alle BlackBerry-gebruikers wereldwijd een tijdje niet internetten, mailen of pingen. [update 3]

Vodafone, Hi en T-Mobile bevestigen dat er een storing is, maar dat de oorzaak van de problemen niet bij hen ligt, maar bij de Canadese BlackBerry-fabrikant RIM.

RIM bevestigt dat de storing veroorzaakt is door een storing in hun server. Daardoor konden BlackBerry-gebruikers in Nederland en BelgiŽ en de rest van Europa, in het Midden-Oosten en Afrika vandaag bijna de hele dag geen gebruik maken van webdiensten, zoals e-mail, ping en internet. De storing is waarschijnlijk rond 17.00 uur vandaag opgelost.

[update 21:35] de storing duurt nog steeds voort. BlackBerry meldt op haar Twitter account: "We apologize to any of our customers in Europe, Middle East & Africa still experiencing issues. We'll bring you an update as soon.". Een concreet tijdstip waarop de problemen over zouden moeten zijn wordt dus niet gegeven. Updates zijn te lezen op het twitter-account van BlackBerry.

[update 2 22:05] op internet circuleert een foto waarin BlackBerry Nederland aangeeft dat de storing tot 22 oktober 2011 zou duren. Vermoedelijk betreft het hier een zelf aangepast screenshot, omdat op dit moment op dezelfde pagina geen enkele melding van de storing staat. Exact voorspellen dat een storing 12 dagen gaat duren zou ook erg knap zijn. De beste bron voor informatie is het Twitter account dat bij de eerste update genoemd staat.

[update 3 (11-10-'11, 9:53) BlackBerry laat via Twitter weten dat de email-services hersteld zijn, maar dat problemen met browsen en pingen wellicht nog mogelijk zijn. Het bedrijf biedt verder ook haar excuses aan.

The Telegraph