Interessant:

TomTom-app geoptimaliseerd voor iPad

nieuws 21 oktober 2011 om 13:24

TomTom introduceert de TomTom App voor iPhone versie 1.9; deze app is ook geoptimaliseerd voor de iPad; hij is onder meer in een hogere resolutie te gebruiken.

De nieuwe versie werkt volledig samen met Apple's nieuwe iOS 5-besturingssysteem. De TomTom App voor iPhone/iPad versie 1.9 is voorzien van de nieuwste kaartversie en bevat updates van wegen en nauwkeurigere informatie over vaste flitspalen en nuttige plaatsen. Bestaande gebruikers van de TomTom App kunnen de nieuwe versie ook zonder extra kosten gebruiken op hun iPad.

TomTom benut met deze nieuwe versie de extra schermruimte op de iPad. Het scherm kan zowel geavanceerde rijstrookaanwijzingen als navigatie tegelijk laten zien. Bestuurders kunnen ook overal in de app met één aanraking van het scherm terug naar de navigatiemogelijkheid. Ook hebben ze dan toegang tot andere opties.

TomTom App (1.9) voor iPad
TomTom App (1.9) voor iPad

Gebruikers kunnen als extra optie HD Traffic aanschaffen via een in-app aankoop. Bestaande TomTom HD Traffic- en Flitsers-abonnees wisselen zeer eenvoudig en zonder extra kosten het abonnement tussen hun iPhone en iPad. Hiermee zijn alle TomTom navigatiefunctionaliteiten op de iPad te gebruiken.

"Deze nieuwe versie – officieel 'TomTom App voor iPhone/iPad' – is een logische volgende stap voor ons", zegt Corinne Vigreux, Managing Director Consumer bij TomTom. "Onze klanten vroegen naar specifieke iPad-functionaliteit en met deze versie komen we tegemoet aan die behoefte. De app is volledig geoptimaliseerd voor gebruik op de iPad en voor het grotere touchscreen."

TomTom App voor iPhone/iPad 1.9 is nu beschikbaar vanaf € 59,99 voor de versie met kaarten van de Benelux. Bestaande TomTom App-gebruikers downloaden de nieuwste versie gratis op hun iPad.

portablegear.nl