Interessant:

Navigon-app voor Android 4.0

nieuws 21 oktober 2011 om 09:31

Navigon is er de laatste tijd snel bij met haar mobiele navigatie-toepassingen; na onlangs als eerste een navigatie-app voor Windows Phone 7.5 te hebben gelanceerd, is het nu ook de eerste met een navigatie-app voor Android 4.0.

Bijzonder is dat je met de nieuwe Navigon-app voor Android 4.0 regelmatig je kaarten kan updaten en dat je het kaartenmateriaal zelf kan beheren; de benodigde kaarten kan je selecteren via Navigon MyMaps. Andere innovaties zijn de drie extra menu's en een vernieuwde gebruikersinterface.

Navigon MyMaps stelt je in staat de app uit te rusten met de kaarten, uit de regio of Europese landen uit het pakket, die je nodig hebt voor de trip die je wil maken. Hierdoor wordt er opslagruimte bespaard voor andere content zoals muziek of video's. Bovendien is er voor het eerst een kaartenabonnement beschikbaar voor de navigatie-app via Navigon FreshMaps XL. Na een eenmalige betaling kan je elk kwartaal het laatste kaartenmateriaal downloaden. Het abonnement is minstens twee jaar geldig.

Navigon voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich geeft extra informatie via het Navigon Cockpit scherm (zie afbeelding hieronder). In de cockpit zijn de volgende gegevens weergegeven: navigatie en een off-road scherm, de gemiddelde snelheid, de huidige snelheid en acceleratie info. Tijd, snelheid en hoogtepunten kunnen worden opgeslagen en zijn toegankelijk op een later tijdstip. Daarnaast heeft Navigon opnieuw gekeken naar de gebruikersinterface en als gevolg daarvan de software optimaal aangepast aan de grootte van het scherm. Voor een beter overzicht zijn in eerste instantie alleen de meest frequent gebruikte menu's zichtbaar. Indien nodig, kunnen andere menu's gemakkelijk in het scherm gesleept worden. Navigon voor Android 4.0 is compatibel met de Android Honeycomb-versie en draait op vergelijkbare tablets.

Navigon-app voor Android 4.0
Navigon-app voor Android 4.0

De update voor de volledige versie van de Navigon-app is nu beschikbaar. Bestaande klanten kunnen de update gratis downloaden via de Android Market. Tot 2 november 2011 kunnen nieuwe klanten de Europese versie kopen voor 47,95 (i.p.v. 59,95) en de app met regionale kaarten van de Benelux voor 39,95 (i.p.v. 49,95). Navigon FreshMaps XL (d.i. met kaartenabonnement) heeft een introductieprijs van 19,95 (i.p.v. 29,95) voor de Europese versie. Gebruikers van de regionale versie betalen 29,95 (i.p.v. 39,95) in de promotie periode tot 2 november. Dit geeft hen een upgrade naar het kaartenmateriaal van 44 Europese landen. Navigon was onlangs ook het eerste bedrijf dat een navigatie-app voor Windows Phone 7.5 introduceerde.

portablegear.nl