Interessant:

Samsung Galaxy Nexus officieel

nieuws 19 oktober 2011 om 10:57

In Hong Kong hebben hebben Samsung en Google de Samsung Galaxy Nexus aangekondigd, 's werelds eerste smartphone die draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

"Samsung en Google hebben nauw samengewerkt om de mobile experience naar een hoger niveau te brengen. Wij zijn trots dat wij met de Samsung Galaxy Nexus nu de beste Android smartphone-ervaring kunnen bieden", zegt Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung. "En natuurlijk blijven wij ons voor Android inzetten om de beste mobile experience te blijven geven."

Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

"Ice Cream Sandwich toont het voortdurende innovatievermogen van het Android platform met één versie die werkt op telefoons, tablets en alles wat daar tussenin zit. Features zoals Android Beam en Face Unlock laten de innovatieve drive van ons team zien, terwijl de Galaxy Nexus de kracht van Ice Cream Sandwich toont", aldus Andy Rubin, Senior Vice President Mobile bij Google.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich geeft Android een geheel nieuwe look & feel. De interface heeft een nieuwe vormgeving en bevat nieuwe features zoals multi-tasking, notifications, WiFi-hotspot, NFC support en volledig webbrowsen. Ook is de Galaxy Nexus als eerste Android smartphone voorzien van software navigatiebuttons.

Met de nieuwe People app hou je gemakkelijk de status updates van vrienden, familie en collega's bij op tal van sociale netwerken. Face Unlock is één van de innovaties van Ice Cream Sandwich. Met deze functie ontgrendel je via gezichtsherkenning je telefoon. Ook ondersteunt de nieuwe Android-versie NFC-technologie. Daardoor kun je met Android Beam snel webpagina’s, apps en YouTube video’s delen met je vrienden. Hiervoor hoef je alleen de telefoons maar tegen elkaar te houden.

Qua hardware kom je met de Galaxy Nexus (i9250) niks te kort. Het AMOLED-touchscreen meet 4,65 inch en biedt een resolutie van 1280 x 720 pixels. De 1,2 GHz dual core processor zorgt voor snelle prestaties. Het curved design zagen we al eerder op de Samsung Nexus S. De smartphone is 8,94 mm dun en heeft een minimale rand van 4,29 mm.

De Samsung Galaxy Nexus is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 649 euro.

portablegear.nl